Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012

Καλησπέρα και πάλι,

Η μέρα σήμερα δεν ξεκίνησε κι ιδιαίτερα καλά οφείλω να πω... Μπροστά στην πόρτα του γραφείου  κάνανε για ακόμη μια φορά έργα(πολύπαθη Μεσογείων :-P), η ζέστη άρχισε να βαράει ανελέητα κι ο υπολογιστής μου κάνει κάτι κολπάκια που δε μ' αρέσουν...!!

Παρ' όλα αυτά, η συνέχεια ήταν εξαιρετικά δημιουργική! Ο λόγος είναι ότι επιτέλους παραγγείλαμε τον 3d Printer!!! Σε λίγο καιρό, ότι κατεβαίνει στο κεφάλι μας, από μηχανισμούς μέχρι γλυπτά και τοπολογικά μοντέλα θα γίνονται ύλη μέσα σε ώρες! Όσοι έχουν χόμπυ ή επάγγελμα τη σχεδίαση, μπορούν να αντιληφθούν το μέγεθος της ιστορίας αυτής. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο σα συναίσθημα, από το να βλέπεις μπροστά σου, σε actual αντικείμενο, αυτό που πέρασε σα σκέψη από το μυαλό κι έγινε εικόνα στον υπολογιστή!

Για το λόγο αυτό λοιπόν, θα ανεβάσω κάποια κομμάτια να δείτε, από αυτά που μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα υλοποιηθούν για κάποιους πελάτες( πελάτισσες βασικά!). Α, μην ξεχάσω, μια φίλη με ρώτησε αν κάνω πλαστικά κοσμήματα! Χωρίς να έχω διάθεση να τα σνομπάρω, καθώς δουλεύω και με πλαστικό, προτιμώ το μέταλλο! Επίσης, ρωτήθηκα αν κάνω κόσμημα με πέτρες...Κάνουμε! :-P

Βέβαια, προτιμώ όταν μιλάμε για κομμάτια με πολλές πέτρες σε μια επιφάνεια( όπως τα πομπέ) να τα δίνω σε καρφωτή, καθώς αν ανοίξω τις τρύπες εγώ μέσω του προγράμματος, υπάρχει η πιθανότητα κάτι να μην πάει καλά, μια επιφάνεια να έχει naked edges(σχεδιαστκός όρος, no worries για το τι σημαίνει, είναι απλώς κάκιστο!!) και άλλα πολλά, όπως επίσης, μπορεί να μη βρούμε τις πέτρες για τις οποίες έχει γίνει το σχέδιο( ή τουλάχιστον όλες) κι έτσι, το κομμάτι πάει για πέταμα... Κι αν μιλάμε για ασημάκι, οκ... αν μιλάμε όμως για χρυσό...?? :-O

Γενικά είμαι πολύ μινιμαλιστής. Μ' αρέσει το απλό, με τις γωνίες του, με τη γεωμετρική υφή. Και με το μέταλλο και μόνο μπορείς να κάνεις (σχεδόν) τα πάντα σε Minimal.


To παραπάνω είναι μια ιδέα για ένα ασημένιο(δεν καταλήξαμε, αλλά μάλλον ασημένιο) δαχτυλίδι , με 2 συν 3 πείρους φέροντες κόκκινες πέτρες( κρυσταλλάκια).


Βαρύ κομμάτι, κοντά στα 17 γραμμάρια....

Έχουμε και το ...the F Word!! :-P Μη βαράτε τον πιανίστα, εγώ ένας απλός εντολοδόχος είμαι!! Στην ψηφιακή απεικόνιση δε βγήκε καλά, στο κερί πάντως είναι όνειρο!! :-PΝα κι η κλεψείδρα, ασήμι με ροζ χρύσωμα για κρεμαστό!

Kαι τέλος, ένα από τα αγαπημένα μου στο minimal, γύρω στα 27 γραμμάρια ασήμι, με ροζ χρύσωμα:

Τα γραμμάρια τα αναφέρω εκτός των άλλων για να υπάρχει κι ένα μπούσουλας κόστους. Αν το γραμμάριο στο ασήμι σήμερα κοστίζει ας πούμε 1 ευρώ,  βάλε εργατικά, βάλε μοντέλο, βάλε φινίρισμα , χοντρικά στα 70 ευρώ το συνολικό κόστος του. Ε, και μετά πληρώνετε το σχεδιαστή!!  Φυσικά μπορεί να βγει φθηνότερο, αν το προφίλ του κατέβει στα 2 χιλιοστά πάχος! Τότε υπολογίζω ένα κόστος κοντά στα 50 ευρώ!

Ένας άλλος φίλος, κλείνοντας το κουβεντολόι, μου είπε " Καλά, χαζός είσαι, κάθεσαι και λες τις τιμές σου, άσε να σε πάρουν τηλέφωνο, να σε επισκεφτούν και μετά"... Έχει απόλυτο δίκιο... Απόλυτο... Αλλά για να ' μαι ειλικρινής, όταν μπαίνω σε ένα Site να "ψωνίσω", δαιμονίζομαι όταν βλέπω αντί για τιμή, κουβέντα τύπου " Καλέστε μας να σας πούμε"! Βαριέμαι, τσαντίζομαι, νιώθω βλάξ τόση ώρα που έψαχνα και δε μου δίνεται η ευκαιρία να αποφασίσω νωρίτερα και γενικά το βρίσκω αγοραστικά λάθος... Επιχειρηματικά σωστό, καταναλωτικά λάθος... Η πορεία θα δείξει αν τα λέω καλά ή όχι!

Btw, ελπίζω την επόμενη βδομάδα να βάλουμε και ένα κουμπάκι paypal και κάποια actual έτοιμα κομμάτια για πούλημα!! Παρ' όλα αυτά, επειδή όπως ξέρετε, δουλεύω για κατά παραγγελία αντικείμενα, καλό θα είναι να τα λέμε κι από κοντά, μήπως βρούμε να κάνουμε κάτι ακόμα "καλύτερο" από αυτό που σταμπάρατε!Μέχρι την επόμενη δημοσίεση, καλό Σ/Κ, βγείτε, χαλαρώστε, κοιμηθείτε και κάντε γενικά ότι σας αφαιρεί τις σκέψεις της καθημερινότητας από το κεφάλι!!

Ανδρέας Μαθιός
Andreas_ M Design
Mesogeion 33-37 & Fokidos, Ampelokipi, Athens
tel: 21077 84 045Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου