Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Custom Made Μονόπετρο!

Γεια σας και πάλι,
Πριν μιλήσουμε για το οτιδήποτε, πρέπει να αναφέρω πως πλέον βρισκόμαστε στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Θησέως, στον αριθμό 11 και τον 3ο όροφο. Έχω ήδη δεχτεί τηλεφωνήματα  από φίλους που η πρώτη τους κουβέντα ήταν "ήθελα να έρθω να τα πούμε αλλά ήσουν μακρυά, τώρα που είσαι στο Σύνταγμα, θα έρθω οπσωσδήποτε". Οπότε, σας περιμένω πλέον όλους στο νέο μου χώρο, από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 7 το απόγευμα.

Μετά το άρθρο μου http://www.jewelry-design.gr/blog/?p=89 το οποίο είμαι στην ευχάριστη θέση να πω πως έκανε πολύ κόσμο να σκεφτεί ξανά και ξανά την επιλογή του αναφορικά με το δαχτυλίδι των αρραβώνων του, δημιουργήθηκε μια ολοένα κι αυξανόμενη τάση τηλεφωνημάτων νέων ανθρώπων που μου ζητούσαν την κατασκευή ενός εξ' ολοκλήρου Custom made Μονόπετρου.

Η χαρά μου είναι διπλή, καθώς τα 7/10 τηλεφωνήματα που καταλήγουν σε υλοποίηση από την πλευρά μου προέρχονται από νέους ανθρώπους που αναζητούν μια προσωποποιημένη κατασκευή, χωρίς πια την αγκύλωση στον πειθαναγκασμό του διαμαντιού. Ζαφείρια, ρουμπίνια και σμαράγδια, έρχονται πλέον και μονοπωλούν τις custom κατασκευές μας. Φυσικά δε λείπουν οι ροδολίτες, οι αμέθυστοι, ο περίδοτος, κάθε λογής τοπάζ και τα ζιρκόν.

Χωρίς καμιά διάθεση ελιτισμού ή αποκλεισμού, και με βάση τις επίσημες μετρήσεις αναφορικά με την κίνηση στις δημοσιεύσεις και το site μου, ο μέσος επισκέπτης μου είναι άνδρας, περί των 33 ετών, κάτοχος πτυχίου ΑΕΙ-ΤΕΙ, πολύγλωσσος και με ένα μέσο εισόδημα. Χαίρομαι λοιπόν γιατί βλέπω τους ανθρώπους της ηλικίας, της γενιάς και της ιδιοσυγκρασίας μου να ξεφεύγουν από τα "πρέπει" μιας εμβόλιμης παράδοσης και να στρώνουν το δικό τους δρόμο.

Και τέλος, χαίρομαι ιδιαίτερα, καθώς η φοβία που εξέφραζαν όλοι οι υποψήφιοι γαμπροί αναφορικά με το πως επρόκειτο η νύφη μας να υποδεχτεί ένα μονόπετρο χωρίς διαμάντι, διαλύθηκε μεμιάς, όταν η συνθεσή μας παρουσιάστηκε, φάνηκε η δουλειά μας, ο όγκος, η φινέτσα και ο υπέροχος σχεδιασμός αλλά κυρίαρχα, όταν κατέστη γνωστό το ότι το μονόπετρό μας ήταν ειδική, custom προσωπική παραγγελία, που μελετήθηκε από το γαμπρό μας σε βάθος και συζητήθηκε με το σχεδιαστή κι όλο αυτό, υπό πέπλο μυστηρίου για να μη χαλάσει η έκπληξη και μεγάλη δαπάνη σε προσωπικό χρόνο!

Έχω πλέον καταλήξει σε ένα ασφαλές συμπέρασμα: Σημασία δεν έχει τόσο το αντικείμενο, όσο το τι συμβολίζει αυτό το αντικείμενο. Κι όταν ένα αντικείμενο ενέχει όλη την προσωπική φροντίδα, όλη την αγάπη, όλην την αγωνία, όλη την προσμονή για ένα 100% προσωποποιημένο, custom μονόπετρο και κόσμημα, τότε αυτό το αντικείμενο αποτελεί τη σπουδιαότερη και πιο ηχηρή κίνηση.

Πως λοιπόν μπορείτε κι εσείς να δημιουργήσετε το δικό σας μονόπετρο, πάνω στα δικά σας μέτρα και γούστο?

Είναι απλό!

O μέλλοντας γαμπρός, ο οποίος έχει ψάξει στο διαδίκτυο ολόκληρες ώρες για το μονόπετρο με το οποίο θα κάνει πρόταση, καταλήγει σε ένα επώνυμο δαχτυλίδι. Η τιμή του όμως τον αποκαρδιώνει.

Μου στέλνει λοιπόν με email στο andreas.mathios@gmail.com μια φωτογραφία από το δαχτυλίδι που θέλει να φτιάξουμε από την αρχή, με κόστος όμως που ορίζει ο ίδιος.

Μπορούμε να το φτιάξουμε, αλλά να μην κοστίζει 10000 ευρώ αλλά 700-800-1200 κλπ??

Επιλογές υπάρχουν χιλιάδες, οπότε ΝΑΙ!

Αφού συμφωνήσουμε στο τελικό κόστος που εκ των πραγμάτων θα είναι κι η χαμηλότερη δυνατή στην αγορά, εφόσον το κόστος μου είναι μικρότερης τάξης μεγέθους από την τιμή χονδρικής, ξεκινάμε το σχεδιασμό.

Σε κάθε βήμα, ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει φωτορεαλιστικές απεικονίσεις με διάφορους χρωματισμούς πετρών και μετάλλων έτσι ώστε να έχει μια σφαιρική άποψη στα πλαίσια του κόστους που μας έχει δώσει. Τελικά, επιλέγει το συνδυασμό που του αρέσει περισσότερο και προχωράμε με αυτό.



Σε ορίζοντα 20 εργασίμων ημερών, το δαχτυλίδι μας είναι έτοιμο!!


Καθ' όλη τη διαδικασία, ο γαμπρός μας είναι συμμέτοχος στην παραγωγή με τις παρατηρήσεις του, τις διορθώσεις του και τον ενδιαφέρον του. Ζει δηλαδή, την όλη υλοποίηση. Και φυσικά, όταν έρχεται η μεγάλη στιγμή, νιώθει σίγουρος για την επιλογή του αλλά και την υποδοχή που αυτή θα απολαύσει από τη μέλλουσα σύζυγό του.

Κι όλα αυτά, με πλήρη εχεμύθεια, επαγγελματισμό και βήμα προς βήμα καθοδήγηση κι ενημέρωση. Και φυσικά, ξαναλέω, με κόστος που επιλέγει ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος.

Δημιουργήστε λοιπόν κι εσείς το δικό σας μονόπετρο. Μην περιμένετε να σας υποδείξουν τι πρέπει να αγοράσετε, αλλά κατασκευάστε το μόνοι σας. Δημιουργήστε το δικό σας δρόμο!

Στη διάθεσή σας για κάθε ερώτηση, απορία ή προβληματισμό.

ΜΦΧ,

Ανδρέας Μαθιός
Andreas_M
11 Thiseos St, 3rd Floor, Office 9
Athens, Greece, PO 10562
Facebook page & Portofolio:Jewelry by Andreas_M


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου