Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Οδηγός Αγοράς Διαμαντιού

Καλησπέρα σε όλες κι όλους!

Για τον περισσότερο κόσμο, το μονόπετρο δαχτυλίδι είναι συνυφασμένο με το διαμάντι! Πολύς κόσμος, λοιπόν, που απευθύνεται σε μένα, μου κάνει πολύ σωστές κι εύστοχες ερωτήσεις, αναφορικά με το τι πρέπει κανείς να προσέξει στο διαμάντι στο οποίο και θα επενδύσει, είτε πρόκειται για μια μικρή πέτρα (από 0.10ct ως και τα 0.25ct) είτε για κάποια μεγαλύτερη (από 0.5ct ως 1.5ct).


 • Να δώσω περισσότερη σημασία στο χρώμα ή την καθαρότητα;
 • Να πάρω μια πέτρα μεγαλύτερη με λιγότερο λευκό χρώμα, ή μια κατάλευκη πέτρα σε μικρότερο βάρος;
 • Γιατί δυο πέτρες με ίδια στοιχεία χρώματος και καθαρότητας έχουν διαφορετική τιμή;
 • Τι πιστοποιητικό παραδίδει το εργαστήριο με την πώληση;
Μερικές μόνο από τις ερωτήσεις που δέχομαι σε καθημερινή βάση. 

Απαντώ συνοπτικά, καθώς στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να ακούσετε πολύ περισσότερα πράγματα αναφορικά με το διαμάντι και την κατηγοριοποίησή του:

  
 1. Δυστυχώς, πολλή η πληροφόρηση στο διαδίκτυο γύρω από το διαμάντι, αλλά ελλιπής κι ενδεχομένως αποπροσανατολιστική, καθώς σας "διδάσκει" να εμμένετε στο χρώμα και την καθαρότητα και να μην ασχολέιστε με άλλα σημαντικά ζητήματα που αφορούν το διαμάντι μας κι επηρεάζουν την τελική αισθητική κι εμφάνιση της σύνθεσής μας αλλά και την τιμή.

  Λέμε λοιπόν, πως το χρώμα είναι η πρώτη εντύπωση που δίνει η πέτρα μας, οπότε πρέπει να είνια τόσο καλό, όσο μας επιτρέπουν τα οικονομικά μας. Η καθαρότητα είναι ένα στοιχείο που από τελικό αγοραστή -εσάς- και χωρίς κατάλληλους μεγεθυντικούς φακούς ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, δε μπορείτε να αποτιμήσετε/καταλάβετε/αντιληφθείτε. Οπότε, εφόσον η πέτρα σας είναι κάτω του 1ct και με καλό χρώμα, μην ξοδέψετε ως και 700-800 ευρώ επιπλέον για μια τάξη μεγέθους καλύτερη καθαρότητα.
 2. Δώστε εξέχουσα σημασία στην ποιότητα ΚΟΠΗΣ της πέτρας. Μας ενδιαφέρει η πέτρα μας να έχει καλή κοπή, χαρακτηρισμένη από very good- excellent-ideal. Με τέτοιες κοπές, η πέτρα μας διαθλά το φως άψογα, δείχνει ζεστή, συμπαγής, λευκότερη και μεγαλύτερη. Κι όμως, αυτό το τόσο σημαντικό στοιχείο, πιστέψτε με, δε μου το ζητάτε ως προαπαιτούμενο κατασκευής ποτέ... Διαμάντι με τέλειο χρώμα και κακή κοπή, δεν αποδίδει ποτέ αυτό που θέλουμε. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η ποιότητα κοπής επηρεάζει ευθέως και το κόστος.
 3. Δώστε μεγάλη σημασία στο να μην έχει η πέτρα σας φθορισμό (fluoresence). Ζητήστε το, απαιτείστε το! Ο φθορισμός είναι ένα φυσικό χαρακτηριστικό που ενέχεται σε πολλά διαμάντια, όπου ακόμη και σε άψογα χρώματα και καθαρότητες, μας δίνει την εντύπωση ενός λίθου "μπουκωμένου", γαλακτερού ίσως. Τολμώ να πω "δεύτερου". Ο φθορισμός "σκοτώνει" το διαμάντι και το μονόπετρό μας, κι αυτό μεταφράζεται και στην τιμή, καθώς ένα διαμάντι με άριστο χρώμα και φθορισμό είναι οικονομικότερο ενός διαμαντιού με πολύ καλό χρώμα και χωρίς φθορισμό.
 4. Εμπιστευτείτε τον κατασκευαστή σας! Βλέπω καθημερινά όσες πέτρες θα πρόκειται να δει ένας μη σχετικός με το επάγγελμα άνθρωπος σε όλη του τη ζωή. Μη σας κάνει εντύπωση γιατί ένα διαμάντι με όμοια -φαινομενικά- χαρακτηριστικά έχει άλλη τιμή με ένα αντίστοιχο. Όπως είδατε, ο φθορισμός κι η κοπή κι η σημασία τους τελικά, ίσως να μη σας ήταν τόσο γνωστή. Ο σωστός επαγγελματίας θέλει να μείνετε ικανοποιημένοι, καθώς ικανοποιημένος πελάτης, σημαίνει τακτικός πελάτης και ζωντανή διαφήμιση του εργαστηρίου.
 5. Αν δουλέψουμε μαζί, το μονόπετρο δαχτυλίδι με διαμάντι που θα κατασκευάσουμε παρέα, θα φέρει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο παγκοσμίου ισχύος πιστοποίηση GIA, για πέτρες από 0.30 ct και πάνω. Για μικρότερα διαμάντια, λαμβάνετε πιστοποίηση από γεμωλογικό ινστιτούτο της Αθήνας, καθώς η πιστοποίηση αν δεν προέρχεται εκτός της κατασκευάστριας αρχής, δεν έχει, κατ' εμέ, κι ιδιαίτερη αξία.

  Η πιστοποίηση που θα λάβετε από μας, είναι εντός του κόστους αγοράς και δεν χρεώνεστε κάτι έξτρα.
Δείτε το παραπάνω βίντεο με περισσότερες πληροφορίες γύρω από το διαμάντι και φυσικά, και τα υπόλοιπα βίντεο του καναλιού μου και σας εγγυώμαι πως θα σας γλιτώσω πολλές ώρες αναζήτησης μονόπετρου δαχτυλιδιού με διαμάντι και γενικότερα δαχτυλιδιών αρραβώνα, είτε συνεργαστούμε τελικά, είτε όχι.

Στη διάθεσή σας,

Andreas Mathios
11 Thiseos St, 3rd Floor, Office 9
Athens, Greece, PO 10562

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου