Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Συμβουλές για την επιλογή του μονόπετρου δαχτυλιδιού!

Φίλες και φίλοι καλησπέρα!

Ιούνιος πλέον κι οι κατασκευές ειδικά μονόπετρων δαχτυλιδιών με πολύτιμους λίθους αυξάνουν λογαριθμικά!

Κι η χαρά και η τιμή που μου κάνετε με την επιλογή σας, είναι η ουσιαστικότερη και σπουδαιότερη ανταμοιβή!

Πολλές και πολλοί από εσάς μου απευθύνουν-και δικαιότατα-κοινές ερωτήσεις και μου ζητούν κοινά πράγματα, οπότε κρίνω αναγκαίο να επαναλάβω, ίσως πιο λακωνικά, κάποιες "αλήθειες" ή καλύτερα, μερικές συμβουλές που θα καταστήσουν την αναζήτηση του δικού σας μονόπετρου δαχτυλιδιού, ευκολότερη!

Παράλληλα, επισκέπτεστε τη σελίδα μου στο Facebook και την ακολουθείτε, αν το επιθυμείτε, για να βλέπετε καινούριες ιδέες σε τακτική βάση!


Συμβουλή 1η: Να γνωρίζουμε χοντρικά τι θέλουμε να αγοράσουμε.

Ξέρω πόσο ενδεχομένως ανόητη θα φαντάζει η εν λόγω συμβουλή. Πιστέψτε με όμως, για να το καταθέτω σαν ιδέα και ειδικά πρώτη, κάτι ξέρω... Δε συζητώ φυσικά να είμαστε απόλυτα σίγουροι για το τι θέλουμε, για τις ποιότητες και τους χαρακτηρισμούς των πετρών κλπ. Συζητώ για μια απλούστατη κατανόηση του τι θέλουμε. "Πόσο κάνει ένα μονόπετρο?" Είναι σα να ρωτάει κανείς εξίσου αόριστα "Πόσο κάνει ένα αμάξι" σε μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων. Καλό είναι λοιπόν, να γνωρίζουμε δυο-τρία πράγματα. Ας πούμε, θέλω διαμάντι αποκλειστικά και μόνο, θέλω ζαφείρι, θέλω λευκόχρυσο δαχτυλίδι με μια κεντρική πέτρα.

Αρκούν μερικές εικόνες, μερικές φωτογραφίες από το Internet, για να κάνετε την αναζήτησή σας και τη δική μου δουλειά ευκολότερη, πληρέστερη, σωστή, αποδοτική κι ευχάριστη!

Συμβουλή 2η: Να γνωρίζουμε χοντρικά ένα χρηματικό εύρος στο οποίο θα θέλαμε να κινηθούμε

Οι καιροί που άπαντες διάγουμε είναι δύσκολοι και σφιχτοί οικονομικά. Πιστέψτε με, το γνωρίζω καλύτερα εγώ, ως επαγγελματίας του χώρου ο οποίος επλήγη ανεπανόρθωτα λόγω κρίσης... Άλλωστε, ένας νοικοκύρης πρώτα θα κόψει τα δώρα και τα κοσμήματα, σωστά;

Ορίστε μου εξ' αρχής ένα εύρος τιμών, για παράδειγμα 700-800 ευρώ, 400-500 ευρώ κλπ κι εγώ θα σας δείξω τις καλύτερες δυνατές επιλογές στα χρήματα που ζητάτε.

Συμβουλή 3η: Αν δεν είστε σίγουρος, επιλέξτε διαμάντι στο μονόπετρό σας.

Απευθύνομαι στους άνδρες φίλους κυρίαρχα, που σκοπεύουν να κάνουν πρόταση/έκπληξη γάμου. Δουλεύω πάρα πολύ χρωματιστούς, ορυκτούς, φυσικούς λίθους όπως το ζαφείρι και το σμαράγδι. Και πράγματι, στα ίδια χρήματα, λόγω μειωμένου κόστους αγοράς του πολύτιμου λίθου, οι συνθέσεις μας μπορούν και είναι πλουσιότερες και με μεγαλύτερο όγκο. Ένα καράτι άριστης ποιότητας σμαραγδιού για παράδειγμα κοστίζει 10 και πλέον φορές φθηνότερα από ένα καλό διαμάντι 1 Ct.

Αν η σύντροφός μας δε μας έχει ξεκαθαρίσει ρητά πως απορρίπτει το διαμάντι αισθητικά/ηθικά/οικονομικά, τότε κι εφόσον δεν είστε βέβαιοι για το τι να αγοράσετε, αγοράζετε διαμάντι.

Συμβουλή 4η: Δημιουργήστε το δικό σας, μοναδικό, custom made μονόπετρο.

Θα μου πει κανείς-και λογικά σκεπτόμενος-πως αυτοδιαφημίζομαι. Πιστέψτε με, η όλη αναζήτηση, η όλη διαδικασία σχεδιασμού, ανάπτυξης εικόνων και εναλλακτικών, η όλη συζήτηση και διαπραγμάτευση για την υλοποίηση του τέλειου και μοναδικού μονόπετρου είνια ασύγκριτα πιο διασκεδαστική, πιο διδακτική, τις περισσότερες φορές πιο οικονομική και φυσικά, κι αφού έχετε τον πλήρη έλεγχο της όλης ανάπτυξης του προϊόντος, πιο σπουδαία και ξεχωριστή. Αποκτάτε κάτι εξατομικευμένο, κάτι που φτιάχτηκε από εσάς για εσάς και μόνο.

Κι η εντύπωση που θα κάνετε στην καλή σας, απερίγραπτα πιο εκωφαντική!

Συμβουλή 5η: Μην υποκύπτετε σε "μεγάλες προσφορές"

Αν κάποιο μαγαζί κλείνει, είνια λογικό να κάνεις προσφορές έτσι ώστε να ξεπουλήσει το στοκ του και να μην αφήσει οικονομικές τρύπες. Υπό κανονικές συνθήκες όμως, προσφορές, κι ειδικά στο μονόπετρο με πολύτιμους λίθους και διαμάντια, είνια δύσκολο να είνια ειλικρινής. Δε συζητώ για εκπτώσεις, τύπου κάτι που στοιχίζει 700 ευρώ να το πάρετε 600. Συζητώ για περίεργα πολύ χαμηλές τιμές. Το αφήνω εδώ, δε θέλω να χαρακτηριστώ αντιεπαγγελματίας. Μάτια κι αυτιά ανοιχτά.

Συμβουλή 6η: Το πιστοποιητικό/Guarantee να μη γίνεται ψύχωση!

Ναι, υπάρχουν και κακοί επαγγελματίες στο χώρο μας. Ναι, κάποτε κάποιοι πλούτισαν πουλώντας ζιρκόν για μπριγιάν. Ας μην είναι όμως η πρώτη κουβέντα που κάνουμε όταν γνωριζόμαστε, το αν θα πάρετε μαζί με το κόσμημά σας πιστοποιητικό γνησιότητας. Είναι σα να μπαίνω στο δικό σας κατάστημα και να σας ρωτάω ευθαρσώς αν κάνατε καλά τη δουλειά σας ή αν κλέβετε... Κι επειδή η δουλειά μου είναι τέχνη, η τέχνη γίνεται με αγάπη, όταν πρώτος εγώ νιώθω καλά με αυτό που κάνω. Όταν και χωρίς λαβές η δουλειά μου γίνεται αντικείμενο διερεύνησης πριν καν αυτή ξεκινήσει, τότε χάνεται λίγο από τη μαγεία και τη χαρά της δημιουργίας...

Μην παρεξηγηθώ! Θα πάρετε αποκλειστικά το πιστοποιητικό που θέλετε, ζητήσετε κι αυτό που πληρώσετε. Οι γεμωλογικοί έλεγχοι και τα πιστοποιητικά είναι ενέργειες που λαμβάνουν χώρα σε ανεξάρτητα εργαστήρια και μοιραία, αμοίβονται ξεχωριστά. Εκτός κι αν αγοράσετε διαμάντι άνω του 0,3ct με έτοιμη πιστοποίηση GIA & HRD, που διατίθεται φυσικά σαν επιλογή. Ευνοώ την σύνταξη πιστοποιητικών, καθώς αποδεικνύουν τη γνησιότητα της δουλειάς μου, μπορώ να σας κατευθύνω κιόλας να επισκεφτείτε μόνοι σας, χωρίς εμένα κάποιον ειδικό.

Συμβουλή 7η: Το μονόπετρο δεν είναι απλά ένα κόσμημα

Αντιμετωπίστε το μονόπετρό σαν, ως ένα κειμήλιο σχέσης. Ως μια διαρκή υπενθύμιση της αγάπης κι όλων των στιγμών που μοιράζεστε καθημερινά με το ταίρι σας. Αντιμετωπίστε το ως επένδυση, όχι ως υποχρέωση, όσο ι αν αυτό κοστίζει. Σημασία έχει η σπουδαιότητα που του αποδόδετε εσείς ο ίδιος.

Και μαζί, σίγουρα, θα δημιουργήσουμε κάτι που θα μείνει για πάντα σε εσάς και την οικογένεια που θα δημιουργήσετε.

Με αποθέματα σε πολύτιμους λίθους, πιστοποιημένς πέτρες και πολλές πολλές ιδέες για υπέροχες και μοναδικές συνθέσεις, σας περιμένω για την κατασκευή του δικού σας μονόπετρου δαχτυλιδιού!







Andreas Mathios
11 Thiseos St, 3rd Floor, Office 9
Athens, Greece, PO 10562


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου