Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Μονόπετρο δαχτυλίδι φλόγα

Καλησπέρα σας,

Όσοι ψάχνετε για μονόπετρο δαχτυλίδι, σίγουρα θα έχετε "πέσει" πάνω στα δαχτυλίδια τύπου φλόγα. Αυτά, αποτελούνται συνήθως από ένα σύρμα μετάλλου, διχοτομημένο στη μέση όπου τα σκέλη που δημιουργούνται από τη διχοτόμηση αυτή, ανεβαίνουν και αγκαλιάζουν το συνήθως ένα κεντρικό διαμάντι brilliant.






Ο τύπος αυτός δαχτυλιδιού έγινε στην Ελλάδα ιδιαίτερα αγαπητός κατά της δεκαετία του '90 και του '00 για πολλούς λόγους. Πρώτον, πρόκειται για ένα κομψό, μινιμαλιστικό συνήθως, λεπτό και καθημερινό αντικείμενο που γράφει υπέροχα σε κάθε τύπο χεριού.

Δεύτερον, αποτελει μια ασφαλή λύση επιλογής δαχτυλιδιού, καθώς υπακούει στον "κανόνα" που θέλει το μονόπετρο αρραβώνα να είναι λευκόχρυσο με μπριγιάν. Τρίτον και βασικότερο: Οι φλόγες γεννήθηκαν για να αγκαλιάζουν μικρά διαμάντια μπριγιάν!!

Το διαμάντι λόγω κόστους αγοράς, δεν είναι ιδιαίτερα προσιτό σε πολύ κόσμο κι ειδικά σε οικονομίες σε ύφεση, όπως η ελληνική. Οπότε ένα διαμάντι 0.15-0.20 ct αποτελεί Must για όσους θα κινηθούν στην κατεύθυνση του διαμαντιού. Τα διαμάντια όμως αυτά, είναι μικρές πέτρες με διάμετρο 3 ως 3.7 χιλιοστά. Σε ένα δέσιμο κορόνας ή με περιμετρικές πέτρες, ένα τέτοιο διαμάντι θα χάνονταν, οπότε η φλόγα, με το στριφογυριστό της δέσιμο, την "ψηλώνει" και την αναδεικνύει!

Τέταρτο κι ουσιαστικά άμεση συνεπαγωγή του παραπάνω, τα μονόπετρα αυτά είναι τα πιο οικονομικά απ΄όσα φέρουν διαμάντι.

Φυσικά, υπάρχουν κι αρνητικές εκφάνσεις στα παραπάνω επιχειρήματα, αν θέλουμε φυσικά να είμαστε ειλικρινείς. Πρώτα και κυρίαρχα, μιλάμε για δαχτυλίδια που θα βρει κανείς τα ίδια και παντού, σε όλα τα κοσμηματοπωλεία. Είναι χιλιοδουλεμένα και τα παρουσιάζουμε στην αγορά εδώ και χρόνια. Βέβαια, τα ζητά, οπότε δε θα μπορούσαμε και να μην υπακούσουμε στους νόμους της.

Επίσης, οι πτυχώσεις που δημιουργούνται από τους διαιρεμένους κλάδους, πολλές φορές καθιστούν το επιμελές γυάλισμα κι επεξεργασία του μετάλλου ελλιπή, οπότε και το κόσμημα δεν προκύπτει τέλειο.

Τέλος, μιλάμε για μια πέτρα κεντρική μικρή, η οποία εν τέλει δεν είναι και σπάνια. Με τα ίδια χρήματα, κανείς θα αγόραζε από εμένα μονόπετρο με σμαράγδι ή ζαφείρι μισοκάρατο. Εφόσον όμως ο πελάτης θέλει διαμάντι, θα λάβει διαμάντι κι ιδιαίτερα ποιοτικό, πάντα συνοδευόμενο από εργαστηριακή πιστοποίηση.

Εγώ από την πλευρά μου, δουλεύω αρκετά τη φλόγα, αλλά δικές μου δημιουργίες. Αν και η μορφές είνια χαρακτηριστικές και παραπέμπουν πάντα σε κάτι άλλο, προσπαθώ να διαφοροποιούμαι, παρουσιάζοντας κάτι ποιοτικό, μοντέρνο και ξεχωριστό και φυσικά σε τιμές εργαστηρίου.

Και ναι, απαντώντας στο "και πόσο κοστίζει;" απαντάω το εξής: Αναλόγως την ποιότητα της πέτρας και του τι κράματος λευκόχρυσου θα χρησιμοποιήσουμε. Πάντως αναμένετε κάτι μεταξύ 500-700 ευρώ.

Επισκεφτείτε τη σείδα https://www.facebook.com/monopetromathios/ και δείτε τις δημιουργίες μας.



Φιλικά,


Andreas Mathios
11 Thiseos St, 3rd Floor, Office 9
Athens, Greece, PO 10562

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου