Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Σχεδιασμός κοσμήματος: Σημαντικές πληροφορίες

Καλημέρα σε όλους,

Αναφορικά με την υπηρεσία σχεδιασμού κοσμήματος, είτε για custom προσωπική χρήση ενός μεμονωμένου πελάτη, είτε για τη δημιουργία μοντέλου για μαζικότερη παραγωγή κοσμημάτων για κοσμηματοπωλεία, μας ρωτάτε συχνά να μάθετε κάποιες πληροφορίες για το πως δουλεύουμε, πως κοστολογούμε και πως μπορείτε κι εσείς να δημιουργήσετε τα δικά σας κοσμήματα και τα δικά σας δώρα.

Στη σελίδα μας στο Facebook http://www.facebook.com/pages/Jewelry-by-Andreas_M/455312867840928 μπορείτε να βρείτε ένα FAQ με ερωτήσεις κι απαντήσεις στα πιο σύνηθη ερωτήματά σας.

Επιγραμματικά, και υπό τη μορφή bullets, θα αναφέρω κάποια στοιχεία με σκοπό να καταστείτε κι εσείς απόλυτοι γνώστες των διαδικασιών μας, με σκοπό να λυθούν οι περισσότερες απορίες σας.
  • Για να σχεδιάσουμε κάτι για εσάς, απαιτείται να έχουμε μια εικόνα, μια φωτογραφία, ένα σκίτσο, μια παραπομπή ή αρκετή συζήτηση με μας, ώστε να καταλάβουμε τι χρειάζεστε. Όσο περισσότερες πληροφορίες μας διαθέσετε, τόσο πιο γρήγορα θα σας ετοιμάσουμε την παραγγελία σας και μοιραία, τόσο πιο φθηνά θα σας κοστίσει.
  • Το κόστος γενικά, είναι πάντα σχετικό. Ο σχεδιασμός είναι ως επί το πλείστον μια χρονοβόρα διαδικασία και στην Ελλάδα, καλώς ή κακώς, δεν αμοίβεται ορθολογικά. Πχ: Ένα μοντέλο δαχτυλιδιού που σχεδιάζεται με σκοπό να «κοπεί» καλούπι και να γίνει παραγωγή, μπορεί να κοστίσει ακόμη και 20-25 ευρώ, χωρίς το μέταλλο(δηλαδή σχεδιαστικά και κέρινο πρωτότυπο για χύτευση). Αν ο πελάτης βγάλει από το καλούπι και 30 αντίτυπα, μιλάμε για ένα σχεδιαστικό κόστος που δεν ξεπερνά το 1/60 ή 1/70 του τελικού τζίρου. Κι όλα αυτά, για μια διαδικασία που αν δεν υπήρχαν τα σημερινά σχεδιαστικά και παραγωγικά συστήματα, μπορεί να κόστιζαν και 2 αξιοπρεπή μεροκάματα ενός τεχνίτη πάγκου. Φυσικά κι η τεχνολογία είναι εδώ για να μας κάνει τη ζωή και τη δουλειά μας ευκολότερη, ταχύτερη και φθηνότερη, αλλά πρέπει να δίνεται σημασία στη ρεαλιστική, παραγωγική, χρηστική και μεταπωλητική αξία ενός μοντέλου ή ενός project εν γένει.
  • Το κόστος επίσης, είναι δεν είναι δεσμευτικό, ειδικά για custom design. Εμείς θα σας δώσουμε ένα αρχείο, το οποίο θα είναι έτοιμο να «χτιστεί» σε 3d printers στοχευμένους στην παραγωγή μοντέλων αργυροχρυσοχοΐας. Από κει και πέρα, μπορούμε μεν να σας συμβουλεύσουμε αναφορικά με την τελική μορφοποίηση, αλλά είναι στη δική σας ευχέρεια το αν θα επιλέξετε την υλοποίηση σε ασήμι, χρυσό, μπρούτζο και συνθετικές ή φυσικές πέτρες. Οπότε ένα έτοιμο κόσμημα του ίδιου σχεδίου μπορεί να έχει διακυμάνσεις μόνο και μόνο λόγω των υλικών που θα επιλέξετε.
  • Σαφώς και είμαστε σε θέση να αναλάβουμε εμείς μαζικές παραγωγές ή χονδρικές. Γνωρίζοντας τις τάσεις της μόδας για το κόσμημα, έχουμε τη διάθεση να συζητήσουμε μαζί σας την υλοποίηση σειράς κοσμημάτων μοντέρνων, πρωτότυπων και με σκεπτικό εμπορικό που να εξυπηρετεί την χονδρική πώληση κοσμημάτων.
  • Λόγω των γνώσεών μας γύρω από τα υλικά, είμαστε σε θέση να υλοποιήσουμε κοσμήματα και με μη συμβατικά υλικά, όπως το plexi-glass, ρητίνες, σιλικόνη και πολλά άλλα. Φυσικά, οι μέθοδοι παραγωγής είναι διαφορετικές, όπως μηχανουργικές κοπές ή platting.
  • Τέλος, μπορούμε να σας επιδείξουμε τις δυνατότητες που έχει ο σχεδιασμός κοσμήματος με συστήματα CAD κι ιδιαίτερα το Rhino και τα παρεμφερή προγράμματα.
Φυσικά σας καλούμε να δείτε τη σελίδα μας στο Facebook όπως επίσης και τα videos που έχουμε γράψει για σάς και αφορούν-τι άλλο-το σχεδιασμό κοσμήματος μέσω της πλατφόρμας Matrix7.


Για οποιαδήποτε λεπτομέρεια, είμαστε εδώ για να σας εξυπηρετήσουμε!

Φιλικά,

Ανδρέας Γ. Μαθιός
Andreas_M design
Mesogeion 33-37 & Fokidos str, Athens, Greece
PC 115 26
tel +30 210 77 84 045
mob +30 6937 21 76 47
http://www.print3d.gr/page.php?p=Jewelry
http://www.facebook.com/pages/Jewelry-by-Andreas_M/455312867840928

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου