Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Μονόπετρο με διαμάντι

Καλημέρα σε όλους κι όλους!

Σεπτέμβριος πλέον, οπότε είναι η στιγμή να ευχηθώ σε όλες κι όλους να έχουμε μια καλή σεζόν, με υγεία, υπομονή, πολλή τύχη και αγάπη!

Η high season μας -δλδ η περίοδος από Μάιο ως και Αύγουστο- πέρασε με πολύ μεγάλη επιτυχία! Είχα την τύχη και την τιμή, να κατασκευάσω δεκάδες μοναδικά, εξατομικευμένα και προσωπικά σχέδια για φίλους πελάτες που εμπιστεύτηκαν σε εμένα, την κατασκευή του μονόπετρου δαχτυλιδιού τους.

Το μονόπετρο δαχτυλίδι και γενικά τα κοσμήματα, αποτελούν ένα θολό τοπίο τις περισσότερες φορές για τους άνδρες πελάτες μου, που αποτελούν και την πλειοψηφία των πελατών μου. Πολλές οι πληροφορίες που μπορεί να συλλέξει κανείς απλώς αναζητώντας στη Google για τα μονόπετρα δαχτυλίδια. Πληροφορίες όμως που τις περισσότερες φορές, κάποιος χωρίς γνώσεις γύρω από το αντικείμενο, δε μπορεί να διαχειριστεί.

Σε μορφή λοιπόν τίτλων, αναφέρω βασικά σημεία που θα κάνουν την αναζήτησή σας πανεύκολη! Και φυσικά, αν χρειαστείτε περαιτέρω πληροφορίες, τα στοιχεία επικοινωνίας μου βρίσκονται στο τέλος της ανάρτησης και θα χαρώ πολύ να τα χρησιμοποιήσετε:
  • Τα πιο συνηθισμένα στην ελληνική αγορά μονόπετρα με μπριγιάν, χρησιμοποιούν πέτρες από 0.15 ct ως 0.5 ct. 
  • Oι τιμές για διαμαντένια μονόπετρα, ακόμη κι αν το μέγεθος της πέτρας είναι ίδιο, μπορεί να έχουν διακυμάνσεις που οφείλονται στα χαρακτηριστικά της πέτρας (πχ χρώμα, καθαρότητα, κοπή, φθορισμός κλπ). Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή κι ως τέτοια θα την αντιμετωπίζουμε!
  • Αν μπορούμε να μιλήσουμε με νούμερα για να έχουμε μια εκκίνηση συζήτησης (χωρίς οι τιμές να είναι δεσμευτικές και χωρίς ΦΠΑ), θα λέγαμε πως:
0.15 ct (3.4 mm diameter)-> 450-500 euros
0.20ct (3.75 mm diameter)-> 600-700 euros
0.25 ct (4 mm diameter)-> 700-800 euros
0.30 ct (4.3 mm diameter)-> 1000-1200 euros
0.40 ct (4.75 mm diameter)-> 1400-1700 euros
0.50 ct (5.1 mm diameter) -> 2200- 2500 euros

  • Σε περιπτώσεις πιο περίτεχνων αντικειμένων, με περισσότερες λεπτομέρειες και πέτρες, το κόστος συνήθως ανεβαίνει.
  • Για διαμάντια ως 0.29 ct, λαμβάνετε πιστοποίηση για το κόσμημα από ανεξάρτητη γεμωλογική αρχή, για τη διασφάλιση της ποιότητας και των χρησιμοπιούμενων υλικών.
  • Για διαμάντια από 0.30 ct και πάνω, λαμβάνετε διαμάντι συνήθως με πιστοποίηση GIA, με εγχάρακτη επί ζώνης λίθου της αριθμητικής ταυτότητάς του.

  • Δουλεύουμε ένα σχέδιο ως εξής: Είτε στη δική μου συλλογή, είτε από δικό σας σχέδιο, είτε από κάτι που είδατε στο διαδίκτυο, επιλέγετε μια συγκεκριμένη φόρμα. Πάνω σε αυτή, κι αφού εισάγουμε τη δική σας βούληση, τις δικές σας επιταγές και γούστα, φτιάχνουυμε ένα ψηφιακό σχέδιο και αποδίδουμε φωτορεαλιστικές απεικονίσεις του πως πρόκειται το τελικό μας προϊόν να δείχνει. Εφόσον το εγκρίνετε και κατόπιν δικών σας παρεμβάσεων/διορθώσεων τροποποιήσεων, κατασκευάζουμε το μοναδικό σας μονόπετρο.

  • Καλό θα είναι να γνωρίζουμε το νούμερο του δαχτυλιδιού μας. Αν δε το γνωρίζουμε, μπορούμε να το βρούμε με τρόπους που βλέπετε στο βίντεο που βλέπετε παρακάτω. Τροποποιήσεις νούμερων μπορούμε να κάνουμε, στα μέτρα του εφικτού κι εφόσον δεν έχουμε πέσει πάρα πολλά νούμερα off. 
  • Συνήθως, χρειάζομαι 5-7 εργάσιμες ημέρες για μια κατασκευή, εκτός κι αν σε κάποια περίοδο της χρονιάς έχει αρκετές παραγγελίες που συμπέφτουν, οπότε μπορεί να πάμε πίσω 2-3 μέρες, πάντα με συνεννόηση!
Στη διάθεσή σας για κάθε απορία κι ερώτηση!


Andreas Mathios
11 Thiseos St, 3rd Floor, Office 9
Athens, Greece, PO 10562
tel: +302107784045
mobile:+306937217647
https://www.facebook.com/monopetromathios/

www.jewelry-design.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου